Mačka s KoRONO

Za novico o mački, ki se je nalezla koronavirusa od lastnice, ni dovolj dokazov, da gre za virus COVID-19. Znaki so bili bruhanje, diareja in oteženo dihanje.

Vest je nepopolna, saj nam manjkajo pomembni podatki, na primer, koliko je mačka stara, v kakšnem zdravstvenem stanju je bila in v kakšnem je zdaj.

Poleg tega ni jasno, v kateri fazi bolezni ali zdravljenja je bila lastnica ter kakšne so bile okoliščine okužbe (higiena prostora in osebkov, stiki …), niti ni zavedeno, kakšno testiranje je bilo opravljeno in ali je virus sploh bil aktiven.

Mačke (dihurji, prašiči in primati) lahko »prenašajo« ostanke virusa, a ni nevarnosti, da se od njih nalezemo. Večja težava je virus pri rejnih živalih, predvsem prašičih, in na splošno pri živalskih izdelkih. Panika je nepotrebna in uničujoča, a previdnost ni odveč.

Če ste okuženi, naj za vaše mačke (po)skrbi nekdo drug; družinski član, sosed, prijatelj, društvo ali zavetišče. Če niste okuženi, se vseeno obnašajte odgovorno do sebe in družbe. Ostanite doma in izkoristite čas za vstop v skrivnostni svet mačk. Pripravili smo vam kar nekaj zanimivosti in bomo veseli vaše virtualne družbe.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top