O svetovalnici

ISFM iCatCare Advance Certificate in Feline Behaviour

Svetovanje trenutnim in bodočim lastnikom mačk, kako bolje razumeti ter sobivati s svojo ali prostoživečo mačko oz. mačkami.

Pšenica Kovačič

Pšenica Kovačič je po osnovni izobrazbi diplomirana slikarka in univerzitetna diplomirana oblikovalka. Je certificirana strokovnjakinja na področju dobrobiti, dobropočutja in vedenja mačk z Advanced Cerfificate in Feline Behaviour pri International Society of Feline Medicine (ISFM AdvCertFB).

Predhodno je delovala v živalovarstvenih društvih, predvsem kot prostovoljka v Zavetišču Ljubljana pri projektu prostoživečih mačk. V tem času je v svoj dom sprejela mačje »začasnike«, ki pa so po večmesečni zdravstveni in vedenjski rehabilitaciji postali kar njeni stalni sostanovalci.

Z namenom risanja izobraževalnih stripov na temo varstva živali, predvsem mačk, si je prebrala mnogo literature in se udeležila manjših izobraževanj.

Maja 2018 je vpisala v dvoletno izobraževanje Advanced Certificate in Feline Behaviour krovnih organizacij International Society of Feline Medicine in International CatCare ter z odliko zaključila aprila 2020.

Maja 2020 nadaljuje svoje izobraževanje na Compass Education and Training, iz Advanced Feline Behaviour in vzporedno obiskuje šolo za veterinarskega tehnika. Vključena je tudi v FearFree Shelters izobraževanja.

Tako se vseskozi vneto izobražuje in načrtuje projekte za lastniške, brezdomne ter prostoživeče mačke.

Družbo in navdih ji daje šest mačk: RockLee, Haku, Lady, Bubi, Yodi in Lila. Vsakdan ji bogatijo tudi trije psi (Rem, Luna in Mika). Nameščala in preučevala je tudi sive vrane. Pred časom je imela še ljubljene dihurčke, ki pa so se zaradi bolezni in starosti že poslovili.

Accolades

   

What My Clients Say About Me

Consectetur adipiscing elit elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.​ Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Et ligula sit quam, sapien lorem. Nec risus lorem vestibulum mi facilisis. Tincidunt urna accumsan nec risus lorem vestibulum mi facilisis.
Freya Sanz
Actress
Scroll to Top