Loading Dogodki
Minami Kat – mačja svetovalnica organizira prvo malo šolo za mucke v Sloveniji. Večino življenskih veščin mlade mucke nauči njihova mama (če je le dovolj dolgo z njimi). Drugih veščin in vedenj, ki pa so pomembna za zdravo in uspešno sobivanje z ljudmi, pa moramo mačje mladiče naučiti lastniki oziroma skrbniki.
Poskrbeti moramo za pravilen razvoj možganov, zanimive izkušnje, obogatitev okolja in tudi pripravo na manj prijetne dogodke, kot so obisk veterinarja in nega.
Prva mačja šola je namenjena muckom od 4. meseca oz. cepljenim mladičkom do 8. meseca, lahko pa se je udeležijo tudi starejši pogumni mucki.
Mala šola za mucke poteka v obliki rednih tedenskih srečanj, ki jih je 7, trajajo pa 60 minut. Prvih 15 minut mucki raziskujejo novo okolje, potem 15 minut delamo, sledi 15 minut igre in sproščanja, zadnjih 15 minut pa namenimo vašim vprašanjem ter odgovorom.
1. »Spoznavanje narave in družbe«
Uvodno srečanje, na katerem se skrbniki oziroma lastniki muc seznanite s potekom in programom male šole, priporočljivimi pripomočki in primernimi metodami, medtem pa mucki v svojem tempu raziskujejo šolsko okolje in sošolce.
2. »Midva sva Pi in Pa«
Navezovanje odnosa z muckom, spoznavanje zvoka za pozornost »cmok«, pomen klika »klik«, roke in tačke skozi pozitivno motivacijo.
3. »Čutim, torej sem«
Spoznavanje različnih materialov, zvokov, vonjev, predmetov, ljudi …
4. »Možgančki telovadijo«
Učenje osnovnih trikcev, kot so smrček, tačka,
prostor, boks …
5. »Mačji atlet«
Mačje spretnosti na poligonu.
6. »Lep in zdrav«
Priprava na nego in veterinarja.
7. »Zadnji šolski dan«
Mucki pokažejo svoje pridobljeno znanje in pogum.
Pripomočki:
• transportna torba ali boks
• več odejic
• kliker
• igračke
• priboljški
• oprsnica in daljša vrvica
Mucki, ki bodo obiskovali malo šolo, morajo biti zdravi, cepljeni, razbolhani in razgliščeni, priporočljivo je, da dobro prenašajo vožnjo in niso preveč plašni.
CENA: 105 EUR
ZAČETEK: 3. oktober ob 18.00
TRAJANJE: 7 srečanj po 60 min
TERMINI: sobote ob 18.00
LOKACIJA: Mr. Park
Število udeležencev je omejeno na največ 6.
Prijave sprejemamo na info@minamikat.si. 
Pšenica Kovačič
Latest posts by Pšenica Kovačič (see all)
NE ZAMUDI: Predavanje "Kako se bolje razumeti s svojo mačko"VEČ >>>
+